Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kde se bere víra, že město postaví levněji a lépe?

0 0
možnosti

Ceny bytů jsou "mírně vysoké" jen v Praze, případně v Brně. Jinak jsou průměrné či nízké (na severní Moravě a v severních Čechách směšné). 7 tisíc hypotéky (nebo nájmu) je pro pracujícího člověka (tím spíše pro manželský pár) víceméně sranda. Tvrdit, že se s vlastním komfortním bydlením zvýší porodnost, je zavádějící, ale velmi oblíbená lež. Nikdy v minulosti mladí lidé nebydleli tak pohodlně jako nyní. Autor by si měl vzít kalkulačku, pokud zná elementární aritmetiku, a aspoň přibližně si spočíst, jaký nájem je adekvátní pro 2-milionový byt tak, aby se zajistila jeho ekonomická návratnost do přiměřených 22-25 let. Jinak je text převážně populistický žvást.

2 0
možnosti

S malým vlivem na porodnost souhlas, je jiný model života než "zachování rodu, země české apod."

Ale bytů stavíme neuvěřitelně málo a draze, argumentovat Severem, s nadsázkou - i takovým Chánovem - no, nevím ... Bohužel - za kapitalismu rostou metropole a chřadne venkov.

0 0
možnosti

Nemám čas to hledat, ale teď k 100.výročí republiky byl uveden v tisku článek o podpoře bydlení po r.1918. Ani tenkrát nevěřili, že víra v čistý tržní model není u bydlení to nejlepší. A způsob té podpory byl opravdu rozmanitý, také kolik se toho postavilo v Praze, která se v r.1938 přiblížila jednomu milionu.

0 0
možnosti

Kolik se toho postavilo v Praze za 20 meziválečných let?

0 0
možnosti

Většina měst svůj bytový fond vyprodala nájemníkům, některá dokonce za zlomek jejich tržní ceny a nyní by měla stavět nové (drahé) byty? Situace je město od města jiná, ale až na výjimky realitní kanceláře nabízejí dost velký výběr nájemních bytů. Jenže lidem se tržní nájem platit nechce, raději si za podobný peníz pořídí vlastní bydlení.

Myslím, že jednou z cest, jak přijít k bydlení, by byla osvědčená družstevní výstavba, která má u nás tradici od konce 19. století.

2 0
možnosti

Jedinou výhodu družstva (bez nějaké státní či komunální podpory) vidím v tom, že za hypotéku ručí družstvo. Ovšem pokud se najde několik neplatičů ...

0 0
možnosti

Otázka první: Kde na výstavbu města vezmou peníze? Nejspíš na hypotéku, ne?

Druhá: Za jak dlouho bude - podle Vás - splacena cena pořízení bytu. Od toho se totiž odvíjí nájemné.

Třetí: Představujete si stejně živě, jako já, jak budou postupně v bytech města bydlet neplatiči?

Čtvrtá: Myslíte, že se tímto způsobem postaví více bytů? Já pochybuji. Pak je ovšem nesprávná představa, že díky městským bytům bude ve městě více obyvatel.

4 0
možnosti

Ještě bych poznamenala, že spousta měst žádné vhodné stavební pozemky nemá. A pak mě zaráží argument, že by města měla víc obyvatel. Proč by jich měla mít víc?

Tím by se mj. zvýšil počet aut ve městě, zvýšila se potřeba parkovacích míst, (která nejsou), potřeba předškolních a školních zařízení, potřeba pracovních míst, atp. atp. Takže by si to vynutilo další a další nové investice.

1 0
možnosti
Foto

Na bydlení si pracující občané ČR musí brát půjčky proto, aby občané (nikdy) nepracující mohli bezstarostně bydlet (na účet státu) zdarma. 8-o

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, souhlasím. R^

Jen mám pocit, že ceny bytů, zejména v I. pololetí t.r., se neubírají přirozenou cestou.:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS